Kunstrijdster Wories haakt geblesseerd af voor strijd om WK-ticket

Kunstrijdster Niki Wories uit Almere doet deze week niet mee aan de Challenge Cup in Den Haag. Wories heeft te veel last van een enkelblessure. “Ik ga dit keer luisteren naar wat de artsen zeggen en die raden het heel erg af om te starten”, zegt Wories.

De Almeerse zou in Den Haag samen met concurrent Lindsay van Zundert strijden voor één WK-ticket. Wories heeft op dit moment genoeg punten voor deelname aan het WK, maar de kans is klein dat de KNSB haar in deze vorm laat gaan.

De kans dat Van Zundert naar het WK mag is groter. Zij steekt op dit moment in uitstekende vorm. Van Zundert hoopt in Den Haag voldoende punten te pakken en om zo in actie te mogen komen tijdens het WK in Stockholm.

Terug in Nederland
De zesvoudig Nederlands kampioen kunstrijden woont en traint al vijf jaar in Canada, maar keerde het afgelopen jaar vanwege de coronamaatregelen terug naar haar geboorteplaats Almere. Naast trainen geeft de 24-jarige Wories ook les aan jeugdsporters op de ijsbaan in Haarlem.

Geschreven door