Nederlandse basketbalsters grijpen naast EK-ticket.

De Nederlandse basketbalsters hebben zich niet weten te plaatsen voor het EK van komende zomer. De ploeg van bondscoach Hakim Salem verloor in de Slowaakse stad Piestany de beslissende EK-kwalificatiewedstrijd tegen het gastland met 61-50.

Oranje, met Emese Hof uit Utrecht in de gelederen, zou zich met een overwinning voor het eerst in 31 jaar hebben geplaatst voor de Europese eindronde. Onder leiding van de toenmalige bondscoach Meindert van Veen eindigden de basketbalsters als zesde op het EK van 1989.

Voor de ploeg van Salem was de inzet van het duel in Piestany heel duidelijk: alles of niets. Het werd dat laatste. De basketbalsters liepen de hele wedstrijd achter Slowakije aan. Halverwege stond het 29-21 voor de thuisploeg. Oranje kwam in het derde kwart terug tot 41-37, maar in het begin van het laatste kwart liepen de Slowaakse vrouwen weer weg. Nederland wist zich niet meer op te richten en ontbreekt komende zomer op het EK in Frankrijk en Spanje.

Geschreven door