FC Almere moet weer verlies incasseren.

Het is FC Almere in de zaterdag tweede klasse A weer niet gelukt om in eigen huis de volle winst te pakken. Tegen het Amsterdamsche DVVA verloor men met het kleinst mogelijke verschil. Nadat de ploeg van Tjeerd Hof voor de rust nog wel goed tegenstand kon bieden was het de tweede helft DVVA dat uiteindelijk er met een 0-1 winst vandoor ging.

De eerste helft was het een gelijkopgaande wedstrijd met aan beide zijden behoorlijk wat balverlies maar de inzet van beiden ploegen vergoedde veel. Doordat Almere weer niet op zń sterkst kon uitkomen kon men de tegenstander niet echt onder druk zetten. ook bij DVVa lukte dat niet en konden de weinige mogelijkheden niet in doelpunten worden omgezet.

Meer druk.

In het tweede bedrijf was te zien dat de gasten meer druk zette en daar had de thuisclub aardig wat moeite mee. Er kwamen diverse mogelijkheden voor DVVA maar maar dat leverde geen goal op. FC Almere stelde hier niet zoveel tegenover en liep in deze fase behoorlijk achter de feiten aan en kon in de 72e minuut dan ook niet voorkomen dat de gasten op een 0-1 voorsprong kwamen. Wat Almere hierna ook probeerde de ploeg kwam in deze fase gewoon te kort en mocht blij zijn dat het bij 0-1 bleef. Wel was er nog een kans op een gelijkspel maar ook deze kans werd niet benut en niet veel later werd ook Mike de Blieck pootje gelicht maar de arbiter van dienst wilde hier niets van weten en bleef het bij deze stand. DVVA was blij met de winst en voegde zich hiermee in de middenmoot van 2A. FC Almere nam de rode lantaarn over van FC Zaandam dat een puntje haalde tegen Arsenal.

Improviseren.

Dat FC Almere voor de zoveelste keer niet compleet kon uitkomen beaamde ook coach Tjeerd Hof, “Inderdaad dat is niet lekker en moesten we weer improviseren maar ja daar hebben we mee te maken en zullen we de komende wedstrijd weer alles moeten geven om het tij te keren”.  Ook vleugelaanvaller Mike de Blieck was teleurgesteld,”  Het zit zeker niet mee maar moeten ook noodgedwongen steeds met een ander team spelen en voordat dat ingespeeld is gaat tijd overheen maar we blijven positief om het seizoen toch nog redelijk af te sluiten “.

foto: FC Almere-trainer Tjeerd Hof moet toezien hoe zijn ploeg weer niet tot winst kan komen.

Geschreven door