Nieuwe elektrische dienstauto’s in gebruik genomen

Op donderdag 28 januari zijn 20 elektrische dienstauto’s geleverd aan de gemeente Almere. Wethouder Hilde van Garderen heeft de auto’s in ontvangst genomen. Tien auto’s zijn aangekocht en tien worden geleased.

Werknemers die nu vooral met hun privéauto rijden voor werkzaamheden in de openbare ruimte, gaan nu gebruik maken van de elektrische auto’s. Wethouder Hilde van Garderen: “Almere faciliteert elke vorm van vervoer optimaal en wel zo duurzaam mogelijk. Met deze elektrische dienstauto’s zijn onze werknemers ook beter zichtbaar in de stad en werken we ook steeds meer toe naar een duurzaam wagenpark”.

In samenwerking met Total Nederland BV zijn er achttien oplaadpunten aangelegd; veertien stuks op het parkeerterrein van het stadhuis en vier op het dak van de parkeergarage bij gebiedskantoor Almere Buiten.Deze oplaadpunten kunnen ook gebruikt worden door bezoekers van de parkeergarages om hun elektrische auto op te laden.

Geschreven door