Rituals en Coolblue komen naar Almere Centrum

Het nieuwe jaar begint goed voor Almere Centrum. Rituals en Coolblue openen er binnenkort hun deuren. Bovendien is de huurovereenkomst met parfumerie Douglas verlengd.

De vestiging van Rituals wordt met 670 m2 één van de grootste winkels voor het cosmeticabedrijf in Nederland. In het pand zal ook een Spa-faciliteit worden ingericht. De verwachte opening van de vestiging aan de Diagonaal 18 is in Q1 2021

Coolblue huurt een oppervlakte van 800 m2 op de hoek Diagonaal en Citadel. Daar worden vier units samengevoegd tot één grote winkel. De winkel voor consumentenelektronica opent haar deuren in de zomer van 2021. De komst van Coolblue past in de omnichannel toekomst van retail, waarbij succesvolle retailers hun online kanaal en winkels integraal laten samenwerken.

Rituals geeft met haar nieuwe concept, waarin een spa is geïntegreerd, invulling aan de wens van consumenten dat winkelen een beleving moet bieden. De winkel komt in het voormalige CoolCat pand.

Parfumerie Douglas zal haar huidige winkel van 416m2 aan de Diagonaal 33 ingrijpend verbouwen en upgraden.

De komst van twee grote partijen en verlenging van een grote naam als Douglas is goed nieuws voor het centrumgebied van Almere en voor verhuurder Unibail-Rodamco-Westfield. Bart van Twillert, Country Manager Nederland bij Unibail-Rodamco-Westfield: “Het was een lastig jaar voor retail en daarmee ook voor de ondernemers in Almere Centrum. Dat Rituals en Coolblue zich nu hier willen vestigen en Douglas ook aangeeft te willen blijven, laat zien dat ze vertrouwen hebben in de toekomst en specifiek in die van Almere Centrum als aantrekkelijke binnenstad. We zijn dan ook verheugd en zien het als een voorbode van meer positief nieuws”.

Geschreven door