Aanhouding na brand bij Aldi, schade ook bij Action groot

Na de brand bij de Aldi in Almere Stad woensdagavond heeft de politie een 34-jarige man aangehouden. Volgens een woordvoerder heeft de Almeerder mogelijk met de brand te maken, maar wordt nog gekeken welke rol hij precies heeft gespeeld.

De politie is nog bezig met het onderzoek naar de oorzaak van de brand. Het is nog niet duidelijk of het gaat om opzet of een ongelukje. Volgens de politie zit de verdachte nog steeds vast.

De brand in de winkel aan de Regisseurstraat brak woensdag aan het begin van de avond uit bij de ingang en woedde zo’n drie kwartier. De schade aan de supermarkt is groot. Er is niemand gewond geraakt, winkelmedewerkers zijn wel nagekeken door ambulancepersoneel.

Een woordvoerder van de Aldi kon donderdag nog niets zeggen over de omvang van de schade en de gevolgen voor de vestiging. Dit wordt volgens haar momenteel in kaart gebracht.

Gevolgen ook voor Action groot
De gevolgen van de brand zijn ook groot voor de vestiging van Action die erboven gevestigd is. Volgens een woordvoerder van de winkelketen is er rook en roetschade aan muren, plafond en artikelen in de Action. Het zal volgens hem de nodige tijd kosten om de winkel weer op orde te krijgen. Hoe lang dat gaat duren, is nog onbekend.

Medewerkers van Action gaan de komende tijd aan de slag bij de drie andere vestigingen. Klanten die via Click & Collect iets hadden besteld, krijgen instructies hoe ze hun spullen alsnog ergens kunnen afhalen.

Parnassia Groep
Boven de winkels aan de Regisseurstraat heeft instelling voor geestelijke gezondheidszorg Parnassia Groep een polikliniek. Volgens een woordvoerder waren daar geen cliënten of medewerkers aanwezig toen de brand uitbrak. Parnassia kon donderdagmorgen nog niet zeggen of de vestiging aan de Regisseurstraat de komende tijd gebruikt kan worden, vermeld Omroep Flevoland op hun website

Geschreven door