Dit jaar geen Zuiderzeerally meer

De Zuiderzeerally wordt ook later dit jaar niet gehouden in het wedstrijdprogramma van het Nederlands rallykampioenschap. Er is in het programma dit seizoen geen ruimte voor de autorally met start- en finishplaats Emmeloord. Vanwege de coronamaatregelen werd het evenement van 24 april al eerder van de kalender geschrapt.

De autosportbond (KNAF) heeft in het najaar namelijk maar plek voor in totaal zes rally’s. Volgens de KNAF was het onmogelijk om meer wedstrijden te plannen omdat er tussen rally’s drie weken rust moet zitten. In die tijd is er bijvoorbeeld ruimte voor het officialkorps om bemensing te regelen. Bovendien geeft het de deelnemers de tijd om tussen de evenementen aan de auto’s te sleutelen.

Eerder liet voorzitter Theo Engels van de Zuiderzeerally weten te hopen op een rally in het najaar, maar dat zit er dus ook niet niet in. “Natuurlijk baal je ervan, maar het is wat het is”, zegt Engels. De Zuiderzeerally wordt doorgeschoven naar maart volgend jaar.

Geschreven door