Gaan wedstrijden voor Regio Cup nog door?

Organisator Patrick Posthuma van de Rixax Regio Cup houdt er nog altijd rekening rekening mee dat het Flevolands voetbaltoernooi door kan gaan. Posthuma, die ook hoofdtrainer van ASV Dronten is, hoopt dat de nieuwe competitie eind april kan beginnen. Het evenement is bedoeld voor alle amateurclubs in Flevoland.

Niet alle verenigingen doen mee aan het toernooi, maar volgens Posthuma hebben zich voldoende teams aangemeld om er een mooie competitie van te maken. De voetbalclubs zijn ingedeeld in poules. Het is zo opgezet dat alle clubs spelen tegen teams uit de buurt.

“Met deze Regio Cup proberen we ook andere clubs te helpen en hopen we dat er publiek bij kan zijn. Als alle poulewedstrijden gespeeld zijn, komt er een finaledag. Deze willen we graag bij één club organiseren”, aldus Posthuma.

Mooi alternatief om weer te kunnen voetballen

Omdat alle reguliere competities inmiddels zijn afgelast, is het voor alle clubs een alternatief om weer te kunnen voetballen. Zo ook voor VV Nagele. De club uit Noordoostpolder is net weer begonnen met trainen en zowel spelers als trainers hebben zin om wedstrijden te kunnen spelen.

“Wij hebben zeker zin om weer competitief te mogen spelen”, laat Evert Tromp weten, de trainer van VV Nagele. Tromp mist het voetbal heel erg en hoopt dat er snel weer gespeeld kan worden. Alleen gaat Tromp er nog niet vanuit dat het ook allemaal echt doorgaat. “Ik wacht eerst af wat het kabinet er van vindt en dan kunnen we er pas vanuit gaan.”

Geschreven door