Holland Cup grote uitdaging voor coordinator Arno van As.

In het Paasweekend op 16 en 17 april, vindt na 2 jaar afwezigheid wegens de Corona Pandemie weer de Holland Cup plaats. Een internationaal (ESR) voetbaltoernooi waar deze editie 264 teams uit 8 landen aan meedoen. Op 5 sportparken in Almere wordt gestreden om de felbegeerde HOLLAND CUP trofee en de eer. FC Almere is één van de organiserende verenigingen. Sinds de kick-off in november 2021 zijn we in maandelijkse meetings online en later fysiek naar dit toernooi gegroeid.

Coördinator.

Arno van As: “ In het dagelijkse leven ben ik voorzitter commissie Wedstrijdzaken en Scheidsrechterszaken, bij FC Almere en heb ik de rol van coördinator opgepakt bij de club uit Almere Haven. Het was na 2 jaar wel even een zoektocht. Voor mij was alles nieuw: hoe zat het ook al weer, wat is er veranderd t.o.v. de laatste editie in 2019. Het draaiboek voor 2020 was wel klaar, maar dus niet uitgevoerd en is nu op diverse punten behoorlijk aangepast, de laatste puzzelstukjes beginnen op hun plaats te vallen”. Samen met zijn collega’s bij de club wordt geprobeerd een gedegen organisatie neer te zetten om de deelnemers en bezoekers weer een fantastisch toernooi te laten beleven. 

Aandacht.

Dit jaar is er een extra uitdaging: behalve de 88 wedstrijden in het toernooi speelt de Zaterdag 1 selectie ook een thuiswedstrijd tegen FC Zaandam. Gezien de stand op de ranglijst een belangrijk treffen. Een apart evenement binnen het toernooi, met o.a. teams die de spelers begeleiden. Aan aandacht zal het niet ontbreken 🙂

Er zijn redenen genoeg om het toernooi te bezoeken bij één van de clubs: asc Waterwijk, AS’80, SC Buitenboys, Sporting Almere en uiteraard bij FC Almere. Alleen al om de internationale sfeer, saamhorigheid en sportiviteit en gezelligheid. Het weer beloofd hier aardig aan te gaan meewerken.

Omroep Almere besteed later meer aandacht aan het toernooi.

Geschreven door