KNVB maakt zich op voor Regio Cup.

Het competitieseizoen is inmiddels ten einde, maar met de Regio Cup hoopt de KNVB alsnog in het voorjaar te voetballen. De Nederlandse voetbalbond heeft de nodige details uitgewerkt en komt met een compleet plaatje.

De Regio Cup gaat van start zodra het mogelijk is en vindt tot uiterlijk het weekend van 26 en 27 juni plaats. Anders dan de KNVB vorige maand aangaf, zijn alle teams automatisch ingeschreven. Mochten clubs of teams het toernooi niet zien zitten, dan hebben zij tot vrijdag 19 maart de tijd om zichzelf via Sportlink uit te schrijven. Deze uitschrijving verloopt via de wedstrijdsecretaris. Uitsluitend geregistreerde, spelende leden van de vereniging mogen deelnemen aan de competitie.

Het is de bedoeling om de teams elk weekend een wedstrijd te laten spelen. Wanneer het lukt om begin mei te beginnen, dan gaat het waarschijnlijk om acht tot negen wedstrijden per team. De bond maakt gebruik van kleinere poules, met vier tot zes teams. Teams uit de Tweede Divisie tot en met de Hoofdklasse kunnen bij elkaar terechtkomen. Voor de andere klassen geldt maximaal twee niveaus in één poule. De KNVB maakt geen onderscheid tussen zaterdag- en zondagteams. Clubs hebben de mogelijkheid om duels onderling te verschuiven.

Aangezien voetballers lange tijd geen wedstrijden speelden, is het voor trainers toegestaan om gedurende de duels doorlopend te wisselen. Hierbij is het eveneens mogelijk om gewisselde spelers opnieuw in te brengen. Het is toegestaan om maximaal 12 spelers op de bank te hebben. Elke wedstrijd heeft een winnaar, waardoor de teams bij een gelijkspel strafschoppen nemen. De KNVB neemt gele kaarten niet in behandeling: uitsluitend rode kaarten, stakingen of het niet opkomen dagen heeft consequenties.

Geschreven door