Langdurige overlast door oponthoud bij Floriade

Voetgangers en fietsers worden ruim anderhalf jaar ver omgeleid bij de zuidoever van het Weerwater. Dat is nodig voor de werkzaamheden aan de Floriade.

Bewoners van verschillende wijken in Stad zijn daarover door de gemeente geïnformeerd. Het langzaam verkeer moet twee keer de snelweg A6 oversteken. De verplichte route voert door een deel van Haven. Zowel voor fietsers als voetgangers betekent dat veel tijdverlies.

De omleiding is maandag al ingegaan en blijft bestaan tot ver na het evenement, dat op 9 oktober volgend jaar wordt afgesloten. Ook tijdens de afbouw van de expositie blijft de omleiding in stand.

De tijdelijke route begint in het oosten bij Filmwijk en voert tot bij de Fantasie in Stedenwijk. Volgens de nieuwsbrief aan bewoners is het onmogelijk langzaam verkeer veilig te combineren met bouwverkeer en andere werkzaamheden op en rond de Floriade.

Geschreven door