Diverse werkzaamheden in en om Almere

Omleiding Stadhuispromenade

Voor de aanleg van het stadspark op de Stadhuispromenade starten op maandag 21 juni werkzaamheden aan de kant van het stadhuis. Hierdoor zijn het voet- en fietspad langs het stadhuis afgesloten. Voetgangers en fietsers worden omgeleid via de andere kant van de Stadhuispromenade, langs de bibliotheek.

Afsluiting N305 Gooiseweg (Zeewolde)

Maandag 28 juni 2021 gaat de N305 Gooiseweg voor twee weken dicht tussen de N704 Gooimeerdijk-Oost en de N301 Nijkerkerweg. De afsluiting is onderdeel van de werkzaamheden voor de baanverdubbeling van de Gooiseweg. Het verkeer tussen Zeewolde en Almere rijdt om.

Planning en traject

Van maandag 28 juni tot en met maandagochtend 12 juli om 06:00 uur worden de werkzaamheden uitgevoerd op de Gooiseweg tussen de Gooimeerdijk-Oost en de Nijkerkerweg.

Omleidingsroute

Zeewolde naar Almere

Verkeer van Zeewolde naar Almere, Hilversum (A27) of vakantiepark de Eemhof rijdt om via de N301 Nijkerkerweg, N704 Slingerweg, Eemmeerdijk en Gooimeerdijk-Oost.

Almere naar Zeewolde

Verkeer uit Almere richting Zeewolde, Dronten of Walibi World wordt omgeleid via de N704 Gooimeerdijk-Oost, Eemmeerdijk, Slingerweg en de N301 Nijkerkerweg.

Almere naar Nijkerk

Verkeer van Almere met als eindbestemming Nijkerk wordt geadviseerd via de A27, A1 en A28 te rijden.

Werkzaamheden

Op dit moment wordt het laatste deel van de Gooiseweg verdubbeld. Tussen de kruising met de Gooimeerdijk-Oost en de Nijkerkerweg liggen straks gescheiden rijbanen met twee rijstroken per richting. Tijdens de afsluiting worden de kruispunten Gooimeerdijk-Oost en Adelaarsweg aangepast op de nieuwe situatie. Ook vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats voor de volgende fase. Het verkeer rijdt vanaf 12 juli via een doorsteek in de middenberm over de nieuw aangelegde rijbaan. De huidige rijbaan van de Gooiseweg wordt dan aangepast op de nieuwe situatie en voorzien van nieuw asfalt.  

Afsluiting kruising Landdroststraat-Landdrostdreef

Omleidingen voor de afzetting bij de Landdroststraat achter het Stadhuis in Almere. Alternatieve route is via de Hospitaaldreef.

De Landdroststraat wordt vanaf vrijdag 18 juni aan de kant van de Landdrostdreef afgesloten voor in- en uitgaand motorverkeer.

Door de bouwwerkzaamheden voor de HIGHnote ontstaat een gevaarlijke situatie voor het doorgaande verkeer op deze kruising. De afsluiting duurt tenminste tot het najaar van 2023, wanneer de bouw van de HIGHnote is afgerond.

Voor weggebruikers betekent dit het volgende:

Doorgaand verkeer op de Landdrostdreef kan ter hoogte van het bouwterrein voor de HIGHnote alleen gebruikmaken van de rijbaan die rechtdoor gaat. De Landdroststraat inrijden vanaf de Landdrostdreef is niet mogelijk. De Landdroststraat is bereikbaar via de Hospitaaldreef. Deze route is met borden aangegeven.

Fietsers en voetgangers kunnen wel via de Landdroststraat naar het centrumgebied.

Geschreven door