Virusvreter van Almeers bedrijf aan de kaak gesteld

De Vereniging tegen de Kwakzalverij heeft claims over een ‘coronavirusvreter’ van een Almeers bedrijf aangevochten.

Het bedrijf Uwin in Almere claimt een apparaat te kunnen leveren dat het virus te lijf gaat. Volgens de Vereniging tegen de Kwakzalverij zijn daar geen bewijzen voor.

Het wonderapparaat zou het virus in ruimtes elektronisch uitschakelen, beweert de importeur die gevestigd is op de Gooisekant in Stad. Het omstreden apparaat, de Shycocan, is volgens de site van de vereniging omgeven met vraagtekens en vaagheden.

Het apparaat zou vanuit een hoek van een ruimte alle lucht opzuigen en schoonmaken. Volgens de vereniging is die claim “onwaarschijnlijk”.

De Indiase uitvinder werd al eerder door de bestrijders van kwakzalverij ontmaskerd als bedenker van een magneetapparaat dat kanker en andere ziekten zou genezen. De werking van het magneetapparaat is, net als van de coronavreter, gebaseerd op een hersenspinsel, op fysische onzin, schrijft de vereniging.

Geschreven door