Zes personen aangehouden na vondst vuurwapen

De politie heeft zondag zes personen aangehouden op de Boegdreef in Almere nadat agenten een vuurwapen hadden ontdekt in een auto. Het gaat om vier mannen en twee vrouwen van 19 tot 27 jaar. De zes komen uit Almere, Den Haag en Rotterdam. De politie meldt dat op eerdere berichtgeving over de aanhoudingen zondag.

Rond 18.00 uur kreeg de politie een melding over inzittenden van twee auto’s die zich verdacht gedroegen. Dat gebeurde aan de Muntmeesterhof. Vervolgens reden de twee auto’s weg en kon de politie ze staande houden op de Boegdreef. Bij controle werd in één van de auto’s een tasje met een vuurwapen gevonden.

In verband met de vondst werd de invalsweg naar Noorderplassen West vanaf de rotonde tijdelijk afgesloten. Wijkbewoners moesten daardoor een behoorlijk eind omrijden. Wat het zestal van plan was, is niet bekend meld omroep flevoland.

Geschreven door