Hockeyheren AHC ruim onderuit tegen Pinoké.

De heren van De Almeerse Hockey Club hebben zondag in de Hoofdklasse een flinke oorwassing moeten ondergaan tegen Pinoké. De gasten uit Amstelveen waren met 10-0 veel en veel te sterk voor de Almeerders die vorige week al degradeerden uit de Hoofdklasse. De Almeerders zijn door dit resultaat nog steeds puntloos.

Overrompeld

De ploeg van het trainersduo Arjan Jolie en Bart van der Wolf werd in de openingsfase overrompeld door de gasten die na een kwartier al met 4-0 voor stonden. Dennis Warmerdam (6e minuut), Sebastien Dockier (9e en 12e minuut) en Pepijn Scheen (13e minuut) tekenden voor de doelpunten in de openingsfase. Pinoké liep daarna gestaag verder uit tot de dubbele cijfers door treffers van Sebastien Dockier (2x), Miles Bukkens (2x) en Dennis Warmerdam (2x).

Doelstelling

De Almeerders willen in de resterende competitiewedstrijden proberen van de nul af te komen. De ploeg heeft nu nog twee duels de kans om deze doelstelling waar te maken. De ploeg speelt donderdag het laatste thuisduel van de competitie tegen Tilburg. Na vijf seizoenen op het hoogste niveau te zijn uitgekomen spelen de Almeerders zondag voorlopig de allerlaatste wedstrijd in de Hoofdklasse. In Wassenaar is HGC dan de tegenstander.

Geschreven door