Hockeyheren verliezen van Klein Zwitserland.

De heren van De Almeerse Hockey Club hebben zondag de degradatiekraker tegen Klein Zwitserland verloren. De gasten uit Den Haag waren in Almere met 4-1 te sterk voor de ploeg van het trainersduo Arjan Jolie en Bart van der Wolf.

Klein Zwitserland kwam in de zevende minuut op voorsprong door een treffer van Marco Miltkau. Bram Cornelisse tekende in de 17e minuut voor de Almeerse gelijkmaker.

In het begin van het tweede kwart kon Steven van Rhede van der Kloot van Klein Zwitserland vrij doorlopen en 2-1 scoren. In de 56e minuut bracht Aki Käppeler namens de gasten de stand op 3-1 vanuit een strafcorner. In de slotseconden zette Camil Papa van Klein Zwitserland de eindstand, 4-1, op het bord.

De Almeerders staan na 15 duels puntloos onderaan in de Hoofdklasse. De volgende wedstrijd van de hekkensluiter is donderdag in Almere tegen koploper Bloemendaal.

Geschreven door