Hockeymannen Almeerse gedegradeerd uit hoofdklasse.

Almere • Zondag 18 april 2021 | 16:27

De mannen van de Almeerse Hockey Club zijn zondagmiddag gedegradeerd uit de hoofdklasse. Dat hing al lange tijd in de lucht. De Almeerse stond het hele seizoen al puntloos onderaan op het hoogste niveau. Nu is het definitief einde verhaal.

De ploeg ging opnieuw onderuit; in en tegen Den Bosch werd er met 2-0 verloren. Door deze negentiende nederlaag van het seizoen kunnen de Almeerders in de laatste drie duels het gat met de een na laatste ploeg, Hurley, niet meer goedmaken. Almere staat twaalf punten achter.

“We willen in ieder geval een keer winnen deze competitie. Dat is onze doelstelling nu”, zegt coach Arjan Jolie. Daar heeft de ploeg dus nog drie kansen voor.

De Almeerders speelden in totaal vijf jaar in de hoofdklasse.

Geschreven door