Hockeyers gaan voor rechtstreekse handhaving in Hoofdklasse

De eerste mannenploeg van de Almeerse Hockey Club wil zich komend seizoen rechtstreeks handhaven in de hoofdklasse. De Almeerders willen met hun nieuwe selectie minimaal op plek 9 van de ranglijst eindigen, om zodoende de play-outs te ontlopen.

Almere begint dit weekeinde aan hun vijfde achtereenvolgende seizoen op het hoogste niveau. Toen de Hoofdklasse in maart werd stilgelegd vanwege het coronavirus, waren de Almeerders hekkensluiter en stond de ploeg op een rechtstreekse degradatieplek. Doordat er een streep ging door de competitie, mogen de Almeerders ook dit seizoen weer aantreden op het hoogste niveau.

Afgelopen zomer vond er een ware leegloop plaats binnen de eerste selectie: 13 spelers vertrokken bij de club. Die leegloop (met name jongens uit de eigen kweek vertrokken) werd opgevangen door het aantrekken van de nodige buitenlandse spelers. De huidige ploeg staat onder leiding van het trainersduo Bart van der Wolf en Arjan Jolie, de vervangers van de vertrokken Pasha Gademan.

Aanstaande zondag opent Heren 1 de competitie met een uitwedstrijd tegen titelkandidaat Bloemendaal. De Almeerders hebben een loodzwaar programma in het begin van het seizoen: na Bloemendaal volgen wedstrijden tegen de topploegen Oranje Rood, Kampong en Amsterdam.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door