Tweede Kamer wil snel tussenrapportage over IJmeerverbinding

Het kabinet moet nog dit voorjaar een tussenrapportage maken over de kansen van een IJmeerverbinding tussen Almere en Amsterdam. Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft dinsdagmiddag een motie daarover aangenomen.

De motie was ingediend door VVD-kamerlid Daniël Koerhuis. Die is van mening dat “de IJmeerverbinding nodig is om bijna 150.000 woningen in Flevoland te bouwen”. Volgens hem zou die verbinding tussen Almere en Amsterdam geschikt moeten zijn voor het openbaar vervoer maar ook voor automobilisten, meldt Omroep Flevoland

Het definitieve rapport over de kansen van een IJmeerverbinding staat voor dit najaar gepland. Koerhuis wil de tussenrapportage al dit voorjaar zodat gedebatteerd kan worden over de noodzaak van zo’n nieuwe verbinding over het IJmeer.

Geschreven door