Uitreiking 2e ‘Bloem van Almere’ bij talkshow Graag Gezien

Om de kracht van vrouwen te vieren en bijzondere vrouwen op het voetstuk te hijsen, benoemt platform Avanti Almere in samenwerking met de gemeente het komende jaar meerdere ‘Bloemen van Almere’. Op 30 april reikt wethouder Froukje de Jonge deze eervolle titel uit aan autisme-ambassadeur Dieuwertje Blijenberg.

Om de zichtbaarheid en de kracht van vrouwen te vergroten en vrouwen te ondersteunen in hun weg naar succesvol leiderschap, zullen er het komende jaar meer Bloemen van Almere uitgeroepen worden. Er zijn namelijk genoeg vrouwen die het verdienen om in de spotlight te staan maar die plek op het podium nooit bereiken. 

Om de kracht van vrouwen te vieren en bijzondere vrouwen op het voetstuk te hijsen, benoemt platform Avanti Almere in samenwerking met de gemeente het komende jaar meerdere ‘Bloemen van Almere’. Op 30 april reikt wethouder Froukje de Jonge deze eervolle titel uit aan autisme-ambassadeur Dieuwertje Blijenberg. Om de zichtbaarheid en de kracht van vrouwen te vergroten en vrouwen te ondersteunen in hun weg naar succesvol leiderschap, zullen er het komende jaar meer Bloemen van Almere uitgeroepen worden. Er zijn namelijk genoeg vrouwen die het verdienen om in de spotlight te staan maar die plek op het podium nooit bereiken. 

Op 30 april is de eerste aflevering van de nieuwe talkshow Graag Gezien. Een middag waarin Tanja Jess gasten aan de tand voelt over hoe zij de wereld zien. Deze keer is dat in het thema onbeperkt; hoe de wereld te benaderen als je een fysieke of mentale beperking in het leven hebt en hoe reageert de wereld jou? De talkshow Graag Gezien is uiteraard ook online te vinden en te volgen.

De eerste Bloem van Almere is op 8 maart 2021, Internationale Vrouwendag, benoemd: huisarts en vrouw-midden-in-de-maatschappij Noor Compier. Compier is een typische huisarts die exact weet wat er speelt in haar wijk. Haar werk houdt niet op bij de deur van de spreekkamer. Ze zorgt voor haar 2000 patiënten, die bij haar terecht kunnen voor de griepprik en antibiotica maar ook voor een goed gesprek en psychische zorg.

Tips voor bijzondere vrouwen met maatschappelijke impact zijn uiteraard welkom. Mail naar info@avanti-almere.nl met de naam van een indrukwekkende vrouw en waarom zij de titel verdient.

Avanti Almere

Avanti is het platform voor inclusiviteit in Almere. Aan de hand van maandprogramma’s en actuele gebeurtenissen, worden er op verschillende manieren sociaal-maatschappelijke onderwerpen besproken. Avanti heeft als missie om burgers en organisaties uit Almere met elkaar te verbinden, het gesprek aan te gaan en de verschillen tussen de mensen te benutten.

Geschreven door