De politie geeft ook informatie over fraude, zoals nu via sms diensten

Ik word via een bewoner uit Almere geattendeerd op online oplichting, geeft de digitale Wijkagent Niels Horn aan op zijn facebook pagina.

Onder de waarschuwing lees ik meerdere reacties, dat er meer mensen in Almere zo’n link hebben ontvangen. Deze vorm van internetoplichting, is ons helaas al bekend. Advies: Open nooit linkjes van afzenders die u niet kent of vertrouwt. Meld de ontvangst bij de Fraudehelpdesk en verwijder ze vervolgens uit uw inbox.

Toch geklikt? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw provider en telefoonaanbieder om verdere schade te voorkomen. Uit naam van verschillende koeriersdiensten worden door oplichters sms-berichten verstuurd. Er zou een pakket klaarliggen in het sorteercentrum. De status van de verzending kunt u volgen via een link. Maar let op: achter deze link zit kwaadaardige software. Na het klikken op de link krijgt u namelijk het verzoek om een track-and-trace-app te downloaden.

Deze app bevat kwaadaardige software. Wanneer u de app installeert, kan de oplichter namens uw nummer in grote aantallen aan willekeurige mensen valse sms-berichten versturen met de kwaadaardige link. Ook kan de app vanuit uw toestel belkosten en andere kosten maken die u terugziet op de telefoonrekening. Deze sms-berichten worden verstuurd in verschillende varianten en talen.

Meer informatie, klik op deze veilige link http://www.fraudehelpdesk.nl/…/gevaarlijke-sms.

Geschreven door