Fabriek voor vleesvervangers start op De Vaart

Aan de Bolderweg op De Vaart start een bedrijf dat uitsluitend vleesvervangers ontwikkelt en produceert.

Het bedrijf No Meat Today Company is onderdeel van de Van Loon Group. In de fabriek in Buiten wordt gewerkt met FibertFort, een basisgrondstof voor kipvervangers. De makers claimen dat producten die met deze grondstof zijn geproduceerd, een eiwitbron bevatten met alle noodzakelijke aminozuren.

FiberFort is volgens directeur Arnold Burger (foto links) een grondstof met veel mogelijkheden. “We hebben inmiddels nuggets, tenders, wings en schnitzels ontwikkeld. Vervangers van vis-, rund- en varkensvleesproducten zijn in ontwikkeling”, zegt hij.

“De vraag naar kwalitatieve vleesvervangers is inmiddels dermate toegenomen dat wij kansen zagen voor een nieuw bedrijf”, zegt Erik van Loon, Bestuursvoorzitter Van Loon Group (foto rechts). “Wij weten als geen ander hoe je smakelijke vleesvervangers maakt. Met de oprichting van No Meat Today Company zetten wij de volgende stap in onze ambitie om ons verder te ontwikkelen als foodbedrijf.”

Geschreven door