Nieuwe buurt De Stripmaker in Almere officieel geopend

‘Een nieuwe toekomstbestendige buurt met mooie, duurzame woningen’

Met het planten van de eerste boom in de binnenhof is op 14 oktober jl. de nieuwe buurt De Stripmaker in Almere Buiten officieel geopend door Julius Lindenbergh, wethouder gemeente Almere, Arjan Deutekom, directeur-bestuurder GoedeStede, Dick Boekhout sr. ontwikkelingsmanager BPD | Bouwfonds gebiedsontwikkeling en Marinus den Harder, directeur Trebbe, onder toeziend oog van de bewoners. De boom staat in een modern hof met woningen rondom; straks is dit een fijne en groene plek om thuis te komen. De woningen vormen samen een moderne leefomgeving die plaats biedt aan 112 sociale en middeldure huurwoningen.

Wethouder Julius Lindenbergh: “We zien in onze prachtige stad veel vraag naar woningen. We willen daarom bouwen, bouwen, bouwen, maar zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. Ik ben blij met dit nieuwe bijzondere wijkje met huizen voor verschillende doelgroepen. De fraaie woningen met de kwaliteit die bij Almere hoort en met veel groen rondom zijn een echte aanwinst voor onze stad.”

Arjan Deutekom, directeur-bestuurder GoedeStede: “De vraag naar huurwoningen is enorm groot in onze stad en de duizenden reacties overtroffen onze verwachtingen. In dit buurtje hebben we een mooie mix van woningen en hun nieuwe bewoners kunnen realiseren. Wij zijn van mening dat we met deze mix een toekomstbestendige buurt hebben gemaakt.”

Niels Bossink, Directeur Finance, Risk & Operations bij BPD Woningfonds: “BPD Woningfonds is een uniek woningfonds dat bestaat uit duurzame, betaalbare nieuwbouw huurwoningen. Met de 24 grondgebonden woningen in deze mooie woonbuurt hebben we 24 gezinnen blij kunnen maken met een duurzaam nieuw thuis, passend bij onze missie.”

Marinus den Harder, directeur bij Trebbe: “De Stripmaker laat zien dat we met onze nieuwbouwconcepten hele mooie gevarieerde, betaalbare buurten kunnen realiseren. Door de maximale inzet van alle betrokkenen, de aansprekende architectuur en de variatie in woningtypes biedt De Stripmaker een kwalitatief en betaalbaar thuis aan veel verschillende huishoudens en gezinssamenstellingen en daar doen we het uiteindelijk voor.”

De Stripmaker; een nieuwe woonbuurt voor iedereen

De Stripmaker is een nieuwe woonbuurt in Almere Buiten, gelegen vlak bij de Oostvaardersplassen. In totaal staan in De Stripmaker 112 duurzame woningen in meerdere woningtypes. Zo staan er 18 portiekwoningen, een appartementencomplex met 21 appartementen, 42 Rug-aan-Rug woningen en 31 eengezinswoningen. 24 eengezinswoningen zijn bestemd voor de middenhuur, de resterende 88 woningen en appartementen worden verhuurd voor een sociale huurprijs. Door de grote variatie in woningtypes en woningen is De Stripmaker bereikbaar voor een brede doelgroep.

Over het ontwerp

De Stripmaker is ontworpen de Inbo architecten. De architectuur is geïnspireerd op Franse industriële hoeves. De maat en de schaal hiervan sluiten goed aan op de locatie van De Stripmaker. De woningen en het appartementencomplex zijn gesitueerd rondom een centraal groen binnenterrein, waar straks ruimte is voor ontmoeting en recreatie. Het ontwerp kenmerkt zich door goede metselwerkarchitectuur, waarbij de buitenzijde van het plan donkerder van toon is en aan de binnenzijde rondom het hof lichter. Er is gewerkt met witte accentvlakken die een moderne vertaling zijn van de vakwerken van boerderijen. 

Over de ontwikkeling en bouw

GoedeStede ontwikkelde samen met Trebbe het plan voor De Stripmaker. De gemeente wilde ook ruimte voor woningen in het middenhuursegment een plek geven in De Stripmaker. Gedurende het ontwikkeltraject heeft BPD Gebiedsontwikkeling een gedeelte van de ontwikkeling overgenomen. Gezamenlijk is invulling gegeven aan de vraag naar goede, betaalbare woningen bestemd voor sociale huur en middenhuur. Trebbe realiseerde De Stripmaker in een klein jaar tijd. De bouw startte in november 2020 en in oktober 2021 wordt de laatste woning opgeleverd. De woningen zijn inmiddels allemaal verhuurd.

Op de foto v.l.n.r.: Marinus den Harder, directeur Trebbe, wethouder Lindenbergh, Arjan Deutekom, directeur-bestuurder GoedeStede, Dick Boekhout, sr. ontwikkelingsmanager BPD

Geschreven door