Politie houdt met hulp van burgers snelheidsduivel aan

Dinsdagavond rond acht uur hield de politie een snelheidscontrole op de locatie toerit /afrit A6 ter hoogte van de Steigerdreef. Deze controle werd gehouden naar aanleiding van de recente dodelijke aanrijdingen mede ontstaan door te hoge snelheid.

Tijdens de controle werd een bestuurder gelaserd met een snelheid van 156 kilometer per uur, dit terwijl er een snelheid van 100 kilometer per uur is toegestaan. Hierop heeft men de bestuurder een volgteken gegeven. De bestuurder koos ervoor om op hoge snelheid er vandoor te gaan waarna een achtervolging ontstond.

Op een gegeven moment sprong de bestuurder uit de auto en ging rennend verder. Gelukkig kreeg de politie de hulp van enkele wijkbewoners die de verdachte in een tuin aantroffen. Deze bewoners overmeesterde de verdachte op de Isadora Duncanweg waardoor hij door de politie aangehouden kon worden. De bestuurder bleek met een ingevorderd rijbewijs te rijden en kreeg hiernaast meerdere bekeuringen en zal zich later moeten verantwoorden bij het Openbaar Ministerie gezien hij zich ook schuldig maakte aan feiten die niet met een bekeuring geregeld kunnen worden. De politie wil graag in contact komen met de betreffende burgers!

Foto: Beeldbank Politie Nederland

Geschreven door