Buurtbewoners helpen bij heterdaad aanhouding woninginbrekers

Bij een woninginbraak aan de Herman Gorterstraat in Almere hield de politie maandagmorgen 12 juli twee verdachten op heterdaad aan. Het gaat om een 20-jarige en een 22- jarige man uit Almere. De politie heeft deze verdachten aangehouden met de actieve hulp van buurtbewoners.

Tegen 05:00 uur ontving de politie van een alerte buurtbewoner een melding dat er verdachte personen rond een woning liepen. Ter plaatse zagen de agenten dat er verdachte personen in de woning aanwezig waren.
De verdachten kozen het hazenpad en besloten via de achterzijde van de woning te vluchten.

Dank aan de buurtbewoners
Met de hulp van buurtbewoners konden al snel twee verdachten worden ingerekend. De verdachten hielden zich schuil in de buurt, maar werden gevonden met de tips en hulp van bewoners. In de buurt van de woning
trof de politie ook de auto aan van een van de aangehouden mannen. In de auto lagen nog allemaal inbrekerswerktuigen. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Foto Facebook politie Almere

Geschreven door