15-jarige op gestolen bromfiets na achtervolging aangehouden

De politie heeft donderdagmiddag in Almere een 15-jarige aangehouden na een achtervolging. De jongen reed op een gestolen bromfiets.

De jongen en zijn bijrijder kregen op het Spoorbaanpad in Almere Stad een stopteken van een motoragent, voor een normale rijbewijscontrole. Nadat de bijrijder afgestapt was, ging de bestuurder er snel vandoor.

De politie zette de achtervolging in, door onder meer steegjes en een park. Volgens de politie reed de 15-jarige daarbij zo bezeten dat hij zichzelf en anderen in gevaar bracht.

De jongen kon uiteindelijk in het centrum van de stad tot stilstand worden gebracht. Daarna bleek dat de bromfiets in 2019 gestolen was en een vals kenteken had. Tegen de tiener is een proces-verbaal opgemaakt voor het helen van de bromfiets, het rijden zonder rijbewijs, het negeren van een stopteken en gevaarlijk rijgedrag. De bromfiets is door de politie in beslag genomen.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door