AllGo breidt dienstregeling in Almere vanaf 22 augustus verder uit

Vanaf zondag 22 augustus gaan er in Almere meer bussen de weg op. Op diverse stads- en streeklijnen gaan bussen vaker rijden.

Dit heeft allGo afgesproken met de gemeente Almere als opdrachtgever, nu de zomervakantie bijna voorbij is en er verdere versoepelingen door de rijksoverheid zijn aangekondigd.

Overdag en op zaterdag vaker bussen

Op de stadslijnen M3, M4, M5, M6 en M7 rijden er vanaf 22 augustus overdag vaker bussen. Dat geldt ook voor de R-net lijnen 322 en 323. Omdat de zomervakantie bijna voorbij is, verwacht allGo dat er weer meer mensen gebruik gaan maken van het openbaar vervoer in Almere om naar school, werk of de stad te gaan.

De afgelopen periode is het aantal reizigers dankzij de versoepelingen weer toegenomen. Momenteel maakt 65% van de reizigers (in vergelijking met de periode voor corona) weer gebruik van het OV. AllGo verwacht dat dit aantal de komende maanden verder toeneemt. Daarom rijden er vanaf 22 augustus weer bijna evenveel bussen in de dienstregeling, als voor corona.

Nachtnet rijdt voorlopig nog niet

Het nachtnet van allGo rijdt voorlopig nog niet. Het kabinet heeft op de persconferentie van vrijdag 13 augustus geen versoepelingen aangekondigd voor de nachthoreca. Daarom rijden op vrijdag- en zaterdagnacht de nightGo bussen nog niet richting Amsterdam. Ook rijden de extra late ritten in Almere, net als nu, grotendeels niet. De laatste bus vertrekt op vrijdagnacht rond 02:00 uur. Op zaterdagnacht vertrekt de laatste bus rond 03:00 uur.  

Tijdelijke bushalte voor Hogeschool Aeres

Na de zomervakantie opent Hogeschool Aeres een nieuwe locatie op het Floriadeterrein. In overleg met de Hogeschool Aeres en gemeente Almere is besloten om een tijdelijke halte tussen de bestaande bushaltes Kasteel en ’t Oor te openen. De bushalte ‘Aeres’ wordt in de periode van 22 augustus tot en met 11 december bediend door de R-net buslijnen 322 en 323. Na 11 december wordt de busbaan afgesloten, in verband met de opbouw van de Floriade. De bus kan dan niet meer bij deze halte komen.

Meer informatie over de vertrektijden zijn te vinden op allgobus.nl. AllGo adviseert reizigers om voor vertrek gebruik te maken van de reisplanner voor actuele vertrektijden. 

Geschreven door