Eerste winst voor SC Buitenboys in oefenduel (3-1).

Bij de voetbalamateurs heeft Buitenboys op eigen veld de eerste winst geboekt tegen de amateurs van Ajax. Het was het eerste duel in de oefenreeks die gepland staat.

Trainer Mark Steur kon beschikken over een ruime selectie en kreeg zodoende een aardig beeld van zijn spelers en zal straks een selectie moeten samenstellen dat derde klasse waardig is.

Het begin van dit duel was duidelijk voor Ajax maar Buitenboys kwam na drie minuten wel op voorsprong, Giovanni Kadjanwirjo wist de Ajax doelman te verschalken (1-0). Ajax hield in deze fase wel het betere van het spel en kreeg ook wat mogelijkheden maar score was nog niet aan de orde bij de Amsterdammers. Buitenboys kwam wel goed terug maar had ook het vizier nog niet op scherp staan. Uiteindelijk werd er wel gelijk gemaakt door Ajax en dat was terecht. Nog voor de rust was het toch de thuisclub die weer de leiding nam en was het Sven Saat die na aangeven van Kadanwirjo de 2-1 scoorde. 

Meer grip

Na de rust kwamen er 11 nieuwe spelers in het veld bij Buitenboys, en Ajax had er moeite mee om balbezit te houden en kreeg de thuisclub meer grip op het duel. Het werd uiteindelijk dan ook 3-1 door Niels van der Steen. Buitenboys kreeg nog meer grip op het duel maar de mogelijkheden die er kwamen leverde geen goal meer op. Ajax zakte verder weg en haalde het niveau niet als voor de pauze. Het bleef uiteindelijk bij deze stand en had trainer/coach Mark Steur weer genoeg gezien om nog te verbeteren. 

Steur: “Een nuttig duel mede gezien het goede positiespel dat Ajax liet zien en bij ons nog meer gestalte moet krijgen maar hier kunnen we verder mee en gaan we op de trainingen en oefenduels hier nog meer aandacht aan besteden”, aldus Steur die  genoeg potentie ziet in zijn ploeg en nog tijd genoeg heeft om hier aan te werken.

foto: Trainer Mark Steur ziet nog veel potentie in zijn ploeg.

Geschreven door