Zaterdag de eerste oefenduels bij amateurs…

Nadat de trainingen bij de meeste club alweer begonnen zijn komen er daarna natuurlijk oefenwedstrijden. Voor de Almeerse amateurclubs komen FC Almere en ASC Waterwijk a.s zaterdag al in het veld. Ook speelt SC Buitenboys het eerste oefenduel.

Ruime selectie

De ploeg uit Haven ontvangt om 14.00 uur het Utrechtse DESTO dat in de zaterdag derde klasse uitkomt. Trainer Raymond Graanoogst van DESTO kan voor het eerst beschikken over “aankoop “ Remy de Wilde die FC Hilversum verruilde voor de club uit Utrecht.

FC Almere zal deze wedstrijd gebruiken om veel spelers aan het werk te zien. Trainer Charly Olf wil een goede indruk krijgen van zijn selectie hoe deze er voor staat. De tweede klasser kan uiteindelijk een goede mix maken van jeugd en routine dus werk aan de winkel genoeg voor de technische staf.

Eersteklasser

De andere tweedeklasser ASC Waterwijk gaat zaterdag op bezoek bij eersteklasser Monnickendam. Waterwijk heeft een behoorlijke selectie en krijgt trainer Ben Vis nog genoeg werk om een definitieve selectie samen te stellen, deze wedstrijd helpt daar natuurlijk bij en is Monnickendam daar een mooie tegenstander voor. 

Ajax 2

Tot slot gaat Buitenboys-trainer Mark Steur bekijken wat zijn selectie gaat doen als met op sportpark Polderkwartier AJAX 2 ontvangt. De veelbelovende selectie zal goed bekeken worden om er uiteindelijk het juiste team uit te formeren. Uiteraard zijn er nog meer oefenduels op komst zodat vele spelers een kans krijgen om zich in de kijker te spelen.Dit duel start zaterdag om 15.00 uur.

Later volgen er verslagen van deze duels.

foto: Duel uit de wedstrijd tussen FC Almere en Waterwijk.

Geschreven door