Geen winst voor ASC Waterwijk in oefenduel.

Tweedeklasser Waterwijk heeft de eerste oefenwedstrijd achter de rug. Bij het Amsterdamsche DCG werd met 4-0 ruim verloren.

Waterwijk begon goed en kreeg al snel een veldoverwicht maar na zoń twintig minuten moest doelman Gianni Hermans geblesseerd het veld verlaten. Doordat Gijs Roelofsen op de training ook geblesseerd was geraakt moest veldspeler Douwe Willemars noodgedwongen onder de lat.

Even later kwam de eerste kans voor Waterwijk maar de inzet van Gary Bouwmeester trof geen doel. Ook Ryannique Inge kreeg een mogelijkheid maar werd onderuit gehaald maar liet de arbiter doorgaan, waar rood op z’n plaats had geweest. DCG kwam wel heel goedkoop aan de leiding toen Nicky Baggelaar in de fout ging en de thuisclub dankbaar profiteerde :1-0. Dit was tevens de ruststand. 

In de fout

In het tweede bedrijf kwam DCG beter voor de dag en scoorde de 2-0 doordat Waterwijk-speler Mats Kreek in de fout ging. Waterwijk zakte hierna nog verder weg en kreeg ook de 3-0 en 4-0 om de oren. Wel waren er nog kansen voor Bouwmeester, Vlieger, Pourchez en Inge om de stand een ander aanzien te geven maar de mogelijkheden werden niet verzilverd.

Mazzel

trainer/coach Ben Vis van Waterwijk was na afloop duidelijk: “ We hadden de tweede helft kans genoeg om te scoren maar dat gebeurde niet, DCG had mazzel dat men geen penalty tegen en rood kreeg bij een actie op onze spits binnen de zestien. Verder een nuttig oefenduel waar ik nog genoeg verbeterpunten heb gezien” .

Komende zaterdag speelt Waterwijk een uitwedstrijd bij Spakenburg 2. Dit duel begint om 15.00 uur.

Geschreven door