Waterwijk ronde verder na 2-0 winst op CSW

ASC Waterwijk heeft de eerste stap gezet richting eerste klasse. CSW werd door de nederlaag van 2-0 uitgeschakeld om verder te komen.

Vanaf het eerste fluitsignaal was te zien dat er wel wat spanning op het duel stond. CSW kreeg als eerste een mogelijkheid maar Gianni Hermans was ter plekke om het gevaar te keren. De eerste kans voor Waterwijk was in minuut 13 toen Ryannique Inge op rechts door brak maar verzuimde om spits Gary Bouwmeester aan te spelen die in een riante positie stond, Inge schoot op doel maar de bal ging ver voorlangs. Het was een vrij gelijkopgaand duel met veel balverlies. Na een half uur spelen was Waterwijk kansrijk maar de inzet van Randy Paeper ging over het vijandelijke doel. Aan de ander kant had CSW geen geluk toen een harde inzet maar net gekeerd kon worden en bleef de nul staan.

Tot in de 39e minuut toen een voorzet van Waterwijk verkeerd werd beoordeeld door de CSW doelman en Tim Klaasen Bos door hem te hard werd aangepakt en arbiter Akkaya niets anders kon doen om naar de penaltystip te wijzen.Jordy Kreeberg verzilverde de elfmetertrap :1-0. CSW kwam hierna wel terug maar bij Waterwijk verdedigde men uitstekend en bleef deze stand tot de rust op het scorebord staan.

Counteren

Na de thee wist CSW dat het moest komen om de gelijkmaker te forceren maar dat gaf Waterwijk weer meer ruimte om te counteren en dat gebeurde dan ook. Nadat CSW diverse schoten over zag gaan was het weer de beurt aan de Almeerders. Een poging van Klaasen Bos was veel te slap en ook een inzet van Lindo Pourchez had geen richting en bleef de 1-0 nog even staan De ploeg uit Wilnis ging halverwege de tweede helft wat meer risico nemen en dat kwam men later dan ook duur te staan. Eerst moest Waterwijk nog een vrije schop verwerken en een paar corners onschadelijk maken eer men weer druk kon zetten op de tegenstander. Waterwijk-trainer Vis wisselde in deze fase wat spelers en met succes, want niet veel later kon men via Benjamin Vis de voorsprong verdubbelen:2-0. CSW moest nu nog meer druk zetten om nog iets aan dit duel over te houden,maar diiverse situaties voor het Waterwijk-doel werden goed opgelost door doelman Hermans die uitstekend werk liet zien. Uiteindelijk bleef de 2-0 gehandhaafd en had Waterwijk de volgende ronde bereikt.

Karakter

Waterwijk coach Ben Vis: “Ik ben trots op mijn team die na wat mindere wedstrijden weer veel karakter toonde en bij vlagen uitstekend voetbal liet zien. Een heerlijke groep die best nog voor een verrassing kan zorgen in de volgende ronde en daar gaan we ook voor “.

Komende DINSDAGAVOND AANVANG 20.00 UUR Speelt Waterwijk voor de tweede ronde tegen 1e klasser Die Haege op sportpark Rie Mastenbroek.

Foto boven: Lenno van Dekken. Benjamin Vis haalt snoeihard uit en scoort de 2-0.

Geschreven door