Met wat creativiteit en goede wil is er veel mogelijk!”

Samenwerking en onderling contact is drastisch veranderd tijdens de corona-pandemie. In het onderwijs, waar interactie zo belangrijk is, was dit extra voelbaar. Maar gelukkig werken er in deze branche mensen die uitblinken in creativiteit en doorzettingsvermogen.

Mensen die met mooie initiatieven het lesgeven leuk en leerzaam weten te houden. Esther van de Klundert, docente op Ecologische Basisschool De Verwondering is één van die mensen.

“In eerste instantie vonden de kinderen de lockdown nog wel spannend. Ze ‘mochten’ thuisblijven en ze ontmoeten elkaar online. Allemaal leuk en nieuw. Maar naarmate het langer duurde begonnen ze elkaar te missen en raakten verveeld. En ook voor mij als docent was het online lesgeven een uitdaging. Want hoe houd je een hele groep  geboeid terwijl ze stil moeten zijn en alleen om de beurt mogen praten?

Om er weer wat sfeer in te brengen heb ik toen een online bingo bedacht. Daarvoor hebben onze klassenouders bingo-kaarten aan huis gebracht, maar ook een zakje mais met een recept om zelf popcorn te maken. En dat was een groot succes! We kregen talloze foto’s van ouders en kinderen die samen popcorn bakten in de keuken.

Ook tijdens de online bingo was de betrokkenheid groot. Zeker ook omdat de winnaar van de bingo een leuke activiteit mocht bedenken voor als we weer naar school mogen. Ook alle andere klassen hebben de online bingo overgenomen. Zo hebben we gezamenlijk de kinderen weer enthousiast gekregen en de betrokkenheid een boost gegeven. Zo zie je maar, met wat creativiteit en goede wil is er veel mogelijk!”

Foto Esther van de Klundert

Geschreven door