‘Twee miljoen bezoekers Floriade door corona niet realistisch’

Kan de Floriade in 2022 wel doorgaan? Dat vraagt gemeenteraadslid Hassan Buyatui van NIDA aan het college van Burgemeester en wethouders.  Hij wil van het college weten of het denkbaar is dat het evenement niet doorgaat en wat daarvan de consequenties zijn.

Nida vindt dat het aantrekken van twee miljoen bezoekers vanwege corona volstrekt niet meer realistisch is. Volgens Buyatui heeft de laatste persconferentie van premier Rutte geen duidelijkheid verschaft over het doorgaan van grootschalige evenementen.

 ‘Onder de huidige coronamaatregelen zijn niet alle evenementen toegestaan’, schrijft Buyatui. ‘Kan, volgens het college, de Floriade Expo 2022 onder de huidige coronaregels doorgaan en starten op 14 april 2022?’

‘Het coronavirus is nog niet onder controle’, stelt Buyatui. ‘Er wordt telkens gevreesd voor een nieuwe coronagolf. De veiligheidsmaatregelen veranderen hierdoor te snel. Iedere versoepeling wordt gevolgd door strengere maatregelen. De laatste persconferentie van 13 augustus over het coronabeleid heeft ook geen duidelijkheid gegeven over het al dan niet toestaan van grootschalige evenementen. De vraag van vandaag de dag is natuurlijk of er zekerheid is dat de Floriade volgend jaar door kan gaan?’

Geschreven door