Forza Almere begint met zege aan nieuwe seizoen.

Het zaterdagteam van Forza heeft haar eerste competitie duel winnend weten af te sluiten. Op sportpark Anna Park bleef men met 1-0 de baas over BZC’13. Het duel begon iets later dan gepland maar beide partijen begonnen veelbelovend.

improviseren

Forza moest in de opstelling wel wat improviseren maar dat niet echt problemen op. De thuisploeg kreeg een licht veldoverwicht en had ook al wat kansen maar doelpunten bleven vooralsnog uit. BZC kwam ook diverse keren gevaarlijk door maar Forza-doelman Quincy Ceder zat goed in de wedstrijd en hield zijn doel schoon. In minuut 25 lukte het Forza om de score te openen, na een mooie dieptebal ging Derek Meeuwissen goed door en bezorgde de Almeerders een 1-0 voorsprong. Forza wilde nu doorzetten maar BZC dacht daar anders over en kwam goed terug en wist ook wat mogelijkheden te creëren een hard schot ging net over en bleef het scoren uit. Doordat Forza slecht in de wisselspelers zat kon er maar weinig gewisseld worden. 

Uitbraken

In de tweede helft waren er wel mogelijkheden voor BZC maar de Forza-doelman bleef overeind. Forza moest het in deze fase hebben van enkele uitbraken en had Sylvan Speelman de 2-0 op de schoen maar de doelman bleef in deze situatie heer en meester. Hierna ging het op en neer met de beste mogelijkheden voor de gasten maar Forza hield stand en wist de driepunter over de streep te trekken en was daarmee de competitie goed begonnen. 

Komende wedstrijd is Forza Almere vrij.

Geschreven door