Forza Almere na 4-1 verlies bijna gedegradeerd.

Het is Forza Almere weer niet gelukt om tot winst te komen, BZC’ 13 was deze middag te sterk en ziet het er niet goed uit voor de Almeerders. Degradatie ligt op de loer.

BZC’13 uit is sowieso altijd lastig, al is het maar door het hobbelige veld, maar ook maakt BZC’13 een goede reeks door de laatste weken. Maar toch moest Forza de aanval zoeken en al in de 3e minuut werd de opkomende linksback Anfernee Masee geblokkeerd in de 16 meter en mocht Sem Moolhuizen aanleggen voor de penalty, die er via de handen van de keeper inging: 0-1. Lang duurde de voorsprong voor de bezoekers niet; eerst een vrij trap van de rechterkant die van dichtbij gekopt kon worden maar nog door Quincy Ceder gestopt kon worden, maar in de 6e minuut een vrije trap net buiten de 16 en deze werd keurig door BZC in de linkerhoek geschoten: 1-1.

Recht op strafschop.

BZC bleef het proberen met als aanspeelpunt nummer 9, die heel balvast was met daaromheen hun nummer 10, maar ook Forza kreeg kansen; wellicht zelf recht op een 2de penalty toen Yaniro Elmont gevloerd werd, maar het leek alsof de scheidsrechter deze niet wilde geven. Na 20 minuten nog een scherpe aanval van Forza, maar de inzet van Sylvan Speelman kon nog door een speler gekeerd worden. Na ruim een half uur wederom een dood spelmoment; corner van links die ingekopt wordt: 2-1 voor de thuisploeg.

De weg kwijt.

In de tweede helft eigenlijk een extra aanvaller erbij, maar al snel een goede kans voor BZC die uiteindelijk ruim voorlangs gaat. De scheidsrechter die de wedstrijd goed begon, raakte een beetje de weg kwijt, waardoor het mede door het slechte veld heel rommelig werd. Later kreeg een BZC speler op ruim 25 meter een kans op een volley en schoot deze ook feilloos in: 3-1. Forza bleef het proberen en kreeg nog wat kansjes, nog een extra spits erbij, maar uiteindelijk lukte het wederom niet en werd het uiteindelijk nog 4-1 voor BZC.

Komende wedstrijd krijgt Forza nog een kans om wel tot een overwinning te komen als kampioen Eemnes op bezoek komt