Hennepkwekerij aangetroffen aan het Binnenhof

Vrijdag 17 september heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen in een woning gelegen aan het Binnenhof te Almere Haven, ook was er spraken van electra diefstal.

In totaal stonden er meer dan 300 planten in de woning. Twee personen die aanwezig waren in de kwekerij zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor. Het geheel is nog verder in onderzoek en de politie sluit meerdere aanhoudingen in deze zaak niet uit.

Ook zal de politie/belastingdienst onderzoek doen naar het met de illegale hennepteelt verdiende geld. Dit zal dan door het Openbaar Ministerie worden teruggevorderd. Een hennepkwekerij is echt gevaarlijk. Het veroorzaakt regelmatig kortsluiting, brand of lekkage en het brengt criminaliteit in de buurt.

Hoe herkent u een hennepkwekerij?- Bouwgeluiden op vreemde tijden;- Stankoverlast;- Afgeplakte ramen;- Continu bromgeluid;- Extra ontluchtingspijp of openstaande ramen (kierstand);- Condensvorming op de ramen;- Voornamelijk ‘s nachts beweging in de woning;- Onduidelijk of de woning bewoond wordt;- Continu branden van licht;- Luchtverfrissers in de centrale trappengang.

Denk jij dat er ergens een hennepkwekerij in de woning zit? Laat het de politie weten en voorkom gevaarlijke situaties! Meld dit bij de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Foto’s politie Almere

Geschreven door