Opening Weerwaterbrug

Donderdag 30 september aanstaande wordt de Weerwaterbrug officieel geopend door wethouder Maaike Veeningen en gedeputeerde Jan de Reus. Oscar Koster, algemeen directeur van Strukton Civiel, de bouwer van de brug is aanwezig voor de overdracht.

Na de opening kan iedereen genieten van het uitzicht over het water, het park en de Almeerse skyline.

Met het aanleggen van de verbindingsbrug naar het Weerwatereiland wordt het Rondje Weerwater verkort en ontstaat een aantrekkelijke verbinding voor voetgangers en fietsers tussen het Lumièrepark en de toekomstige Floriadewijk Hortus.

De Weerwaterbrug is onderdeel van het Rondje Weerwater, een sleutelproject van het programma Almere 2.0 waarin het Rijk, provincie Flevoland en gemeente Almere samenwerken aan een gezonde groei van de stad.

Foto Asjen van Dijk

Geschreven door