Tijdelijk gebruik flat Flores te duur voor Floriade

De toekomstige woonflat Flores op de Floriade wordt niet gebruikt om delegaties te huisvesten, omdat dat een te dure oplossing was. Bovendien vereiste het veel extra taken voor de organisatie.

“We hebben bij nader inzien besloten de appartementen niet tijdelijk te verhuren tijdens de Floriade”, zei directeur Hans Bakker donderdagavond tijdens de Politieke Markt. “Wij zouden een soort hotel moeten exploiteren en we vroegen ons af of we ons daarmee wel moesten bezighouden.”

Het zou volgens Bakker een duurdere oplossing zijn geweest dan de woontoren gebruiken als kantoren en als vergaderlocatie. De tijdelijke inrichting vereiste veel uitgaven die niet gedekt worden door de extra budgetten die de gemeente al toezegde.

Pogingen om het gebouw door een ander bedrijf als hotel te laten exploiteren, hadden geen succes. “Er zijn in de omgeving voldoende hotels beschikbaar om medewerkers van delegaties straks te huisvesten”, zei Bakker. Hij bestreed dat er door de beslissing een financiële meevaller ontstaat.

Flores zal volgens hem geen spookflat worden. Mogelijk worden de woningen al tijdens de Floriade definitief bewoond.

Bakker liet de gemeenteraad weten drie scenario’s te hebben voor de ontwikkeling van de coronapandemie. In elk van die situaties zal de Floriade maatregelen nemen om bezoekers te ontvangen. In een ernstig geval verrijst bij het terrein een testlocatie.

De bouw van verschillende objecten op het terrein zal volgens Bakker nog wel spannend worden. Maar de organisatie heeft veel achterstanden weggewerkt. Met het groen op de Floriade gaat het florissant: door de warme, natte zomer staan de planten er weelderig bij.

Geschreven door