Toch weer praten over verhuizing AH Stedenwijk

Het college gaat alsnog praten met Albert Heijn over verhuizing van de winkel aan het ’s Hertogenboschplein in Stedenwijk.

Dat is de consequentie van een onderzoek naar de gevolgen van vestiging op het terrein van tennisvereniging Het Nieuwe Land aan de Delftstraat (foto). Een gunstige uitkomst van dat onderzoek was voorwaarde voor de gemeente om alsnog met de eigenaar van het AH-filiaal te praten.

De tennisvereniging in Stedenwijk wil verhuizen naar Poort omdat in de huidige buurt te weinig leden zijn. De vrijkomende terreinen zijn voor de supermarkt gunstig omdat die vlakbij een doorgaande weg liggen. Albert Heijn vindt de plek van de huidige winkel ongunstig.

Externe onderzoekers komen tot de conclusie dat verplaatsing van de winkel verantwoord is. Er zouden geen nadelige gevolgen zijn voor de wijk en de bewoners. Evenmin zijn die er voor andere winkels, het gezondheidscentrum en het buurthuis op het ’s Hertogenboschplein.

Tegen de verhuizing werd eerder bezwaar gemaakt door supermarkten in de omgeving, maar het onderzoek gaat daar niet op in.

Geschreven door