Groep in Stedenwijk wil AH-super op plein houden

Een groep bewoners van Stedenwijk Zuid in Stad wil voorkomen dat de supermarkt van Albert Heijn vertrekt van het ’s Hertogenboschplein. De eigenaar van de winkel wil een nieuwe vestiging openen op het terrein van tennisvereniging Het Nieuwe Land.

De leden van het collectief Stedenwijk Zuid Groen zijn bezorgd dat de buurtfunctie van het ’s Hertogenboschplein verloren gaat als de winkel verhuist. Op het plein zijn nu ook een buurthuis, een gezondheidscentrum, een kerk en een café gevestigd.

Ze waarschuwen dat Albert Heijn op de nieuwe locatie voor veel bewoners niet goed bereikbaar is. Het plan om op de plek van de winkel woningen te bouwen wijzen ze af. Ze stellen voor die juist op het voormalige tennispark te realiseren. Als de huidige supermarkt gerenoveerd wordt, kunnen boven die zaak kleine woningen komen.

Het buurtcollectief roept bewoners op een folder in te vullen die aan de gemeenteraad wordt gestuurd.

De plannen voor verhuizing van de supermarkt zijn nog steeds onzeker. Tegen de nieuwe locatie bestaan veel bezwaren van winkeliers in Muziekwijk.

Geschreven door