Almere ten strijde tegen ongezonde snacks

Met het tekenen van de zogenoemde City Deal heeft Almere zich verbonden aan een ‘gezonde en duurzame voedselomgeving.’ Ook Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Ede zetten hun paraaf onder de afspraak.

Nieuwe zaken die snacks willen verkopen maken daardoor minder kans op een vergunning bij een van deze gemeenten.

Het dieet van de stedelingen moet vaker uit plantaardig voedsel bestaan; minimaal 50 procent in 2030 en 60 procent in 2040. Dat is een van de doelstellingen van de City Deal, een van de concrete samenwerkingsafspraken tussen steden, het rijk, andere overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Ter vergelijking: op dit moment bestaat 39 procent van ons dieet uit plantaardig voedsel. Vooral in kwetsbare wijken, rondom scholen en bij openbare gebouwen moet het voedselaanbod gezonder en duurzamer worden, zo staat in de City Deal. Maar ook horeca en supermarkten moeten hun aanbod plantaardig voedsel verbeteren.

Geschreven door