ASC Waterwijk laat sv Zandvoort puntloos achter (0-1).

Waterwijk heeft zich in een uitwedstrijd tegen Zandvoort uitstekend hersteld van de vorige week geleden nederlaag bij HBOK. De Almeerders wisten in de tweede helft de score te openen en deze stand veranderde niet meer. 

Trainer Ben Vis zag dat zijn team in het eerste kwartier diverse kansen liet liggen, het vizier stond in deze fase niet op scherp. 

De thuisclub creëerde ook wel wat kansen maar de afronding liet ook bij hen te wensen over. Bij een knappe actie van Zandvoort was Waterwijk-doelman Gianni Hermans de man die zijn ploeg overeind hield, hij stopte de bal in een reflex. Nog voor de rust moest Waterwijk routinier Peter van Dongen missen door een knieblessure, Douwe Willemars verving hem.

Rommelig

Na de rust werd de wedstrijd wat rommelig wat het spel niet ten goede kwam.Toch kreeg Waterwijk de betere kansen en was het Jordy Kreeberg die uit een vrije schop van Steve Promes knap in kopte 0-1. Dit was een mooie opsteker voor de Almeerders die nu weer wat beter in de wedstrijd kwamen. Zandvoort probeerde nog wel om langszij te komen maar slaagde daar niet meer in. Uiteindelijk moesten zij ook nog met tien man verder door een tweede gele kaart voor de linksachter. Waterwijk speelde het duel gecontroleerd uit en pakte zijn tweede overwinning van dit seizoen. Men staat nu op zes punten van koploper OSV maar Waterwijk speelde wel een wedstrijd minder.

Komende zaterdag speelt Waterwijk de Almeerse derby tegen FC Almere.

Geschreven door