Stadsbrede uitbanning Zwarte Piet ‘overbodig’

Een voorstel van islampartij Nida om in Almere meer te doen aan het laten verdwijnen van Zwarte Piet, is door de gemeenteraad afgewezen.

Raadslid Hassan Buyatui pleitte ervoor bij allerlei clubs, bedrijven en scholen erop aan te dringen alleen nog roetveegpieten te verwelkomen. De progressieve partijen vonden zo’n actie van de gemeente overbodig omdat al veel gedaan wordt om de lijn van het Sinterklaasjournaal te volgen. Ook D66 vond dat het voorstel niets toevoegt.

Almere heeft bij de officiële intocht (foto) al geen Zwarte Pieten meer. Maar Buyatui vond dat niet genoeg. Hij stelde voor bij alle sinterklaasactiviteiten in de stad het uiterlijk van Piet aan te passen. Bijvoorbeeld de fractie AP/Opa vindt dat geen taak voor de overheid en stemde tegen.

Steun was er van de SP en de Partij voor de Dieren. 

Geschreven door