Almeers energiebedrijf failliet

Energiebedrijf Welkom Energie in Almere, dat stroom en gas via het internet verkocht, is failliet verklaard. Dat gebeurde een paar dagen nadat de Autoriteit Consument en Markt (ACM) de leveringsvergunning had ingetrokken.

Het bedrijf, dat gevestigd was aan de J.P. Oudweg in Stad, is door de hoge energieprijzen in de problemen gekomen en had bij de ACM heeft aangegeven niet meer aan de vergunningsvoorwaarden te kunnen voldoen.

Welkom Energie had toegezegd dat alle klanten een eindafrekening krijgen, zodat het voor de consument in elk geval duidelijk is of hij nog geld tegoed heeft, of nog moet bijbetalen. Nu neemt de curator de afwikkeling daarvan over.

De klanten van Welkom Energie zijn inmiddels overgenomen door Eneco en die hebben in sommige gevallen al een flink hoge rekening gekregen.

Geschreven door