ASC Waterwijk pakt in tweede helft de winst: Ryannique Inge de held!

Waterwijk heeft de goede reeks van de afgelopen weken uitstekend een vervolg gegeven. De Almeerders wisten dat tegenstander DVVA een goed voetballend team had en stelde zich daar goed op in. In de tweede helft wist men dan ook het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Waterwijk nadert de kopgroep en speelde tot nog toe ook nog een duel minder.

Geen zuiverheid. DVVA begon aanvallend sterk aan dit duel en was herhaaldelijk voor het doel van Waterwijk te vinden maar de zuiverheid liet behoorlijk te wensen over want in het eerste kwartier van dit duel had het het zomaar 2-0 kunnen staan. Waterwijk kreeg na 20 minuten meer grip op de tegenstander en ging het duel nu vrij gelijk op. Waterwijk kreeg  ook een paar kansen maar zowel uit een vrije schop en uit diverse hoekschoppen ging men te onzuiver hier mee om. Voor de rust veranderde er niet veel meer en was de 0-0 na 45 minuten een feit.

Fanatieker Waterwijk.  In het tweede bedrijf was Waterwijk veel fanatieker en had DVVA alle moeite om de Almeerders af te stoppen maar uiteindelijk ging het duel weer gelijk op. In minuut 68 wist Waterwijk toch de leiding te nemen, een zuivere breedtepass van Desmond Mensen kwam op links bij Ryannique Inge die de DVVA-doelman fraai passeerde 0-1. Hierna was er nog genoeg tijd voor DVVA om opzoek te gaan naar de gelijkmaker maar vaak te gehaast spel en goed storen bij Waterwijk maakte het de Amsterdammers steeds lastiger om tot scoren te komen. Dit gebeurde dan ook niet en was de winst voor de Almeerders een feit en gezien de inzet van de tweede helft dan ook wel verdiend.

Veel inzet. Waterwijk-trainer Ben Vis was natuurlijk een tevreden man en zag dat zijn ploeg met veel inzet en bij vlagen goed voetbal weer een knappe prestatie had geleverd.

Komende wedstrijd zal Waterwijk het opnemen tegen ASV Arsenal in een uitwedstrijd.