Voorbeschouwing Amateurvoetbal.

Zaterdag en zondag gaan de Amateurclubs de wei weer in. Met mooi weer en mooie resultaten lijkt het weekend niet meer stuk te kunnen. 

ASC Waterwijk dat graag een gooi wil doen naar de titel in 2A wist afgelopen week weer drie punten toe te voegen met een klinkende overwinning op Marken. Zaterdag gaat men op bezoek bij OSV een ploeg die op de 5e plek staat in deze afdeling. De ruime selectie van Ben Vis moet in staat zijn hier de punten weg te halen.

Winst belangrijk

FC Almere dat een mindere periode door maakt krijg bezoek van DVVA, vorig seizoen moest men met een 5-0 nederlaag genoegen nemen tegen de ploeg van trainer Lex van der Horst. De slechte positie op de ranglijst zal moeten veranderen bij het team van Tjeerd Hof want met slechts vier punten bezet men de voorlaatste plaats in 2A. Bij winst op DVVA en verlies van EDO kan men een plek stijgen op de ranglijst.

Verrassing

In de derde klasse B heeft koploper SC Buitenboys een thuiswedstrijd, Het Rijsenhoutse SCW komt naar Almere en kan nog wel eens voor een verrassing zorgen. Deze ploeg heeft wel 8 punten minder dat de Almeerders en speelde tot nog toe ook een wedstrijd meer. Het 0-0 gelijkspel tegen Wartburgia ligt nog vers in het geheugen bij Buitenboys en zal de ploeg van Mark Steur ongetwijfeld weer voor de drie punten gaan

Lastige wedstrijd.

In de vierde klasse F heeft Forza Almere een lastige uitwedstrijd als men in Weesp de strijd aan moet binden tegen de club van die naam. FC Weesp staat in de gevarenzone en is bij winst zeker gebaat. Forza bezet de middenmoot en zal zich ongetwijfeld kranig verzetten tegen deze ploeg. 

Het vrouwenteam van Waterwijk krijgt bezoek van JVC en zal het gewonnen duel (0-1) van DVVA van afgelopen week nog niet vergeten zijn en zeker voor de winst willen gaan. Bij winst houdt men koploper Real Sranang nog in het oog en bij verlies van Sranang kan men zomaar eens op hetzelfde aantal punten komen.

ASC Waterwijk (zondag) krijgt in de vierde klasse E te maken met CTO´70 (Combinatie Tavenu ODA). Waterwijk staat vijf punten op deze club achter maar speelde wel een wedstrijd minder. 28 november speelde Waterwijk haar laatste wedstrijd tegen Geuzenmiddenmeer en verloor (2-1). Nu zal men zich willen herstellen en voor een verrassing willen zorgen.

Later meer over deze wedstrijden!

Geschreven door