Boomgaardweg geschikte plek voor starters en jongeren

Er is weinig betaalbare woonruimte in Almere. Vooral voor jongeren en starters op de woningmarkt, is er weinig aanbod. Gemeente Almere wil dat er meer betaalbare huurwoningen komen. En er moeten meer woningen komen die passen bij die verschillende doelgroepen. 

Een van de locaties die zij geschikt vinden om betaalbare huizen voor starters en jongeren te bouwen is de Boomgaardweg. Het gaat om sociale huurwoningen, 1- en 2-kamerappartementen. 

Van mogelijkheid naar een plan

Er is nog geen concreet plan, maar een mogelijkheid voor een geschikte locatie. Er moet nog een heel proces worden doorlopen voordat er echt een plan is. Dit proces begint met een projectopdracht van de gemeenteraad. Ook moeten er vooraf verschillende onderzoeken gebeuren om uiteindelijk een plan te kunnen maken. Ze gaan dan ook nu al in gesprek met  omwonenden en anderen. Meer horen en meepraten? Dat kan op 30 november online.

Datum: digitale participatieavond dinsdag 30 november
Tijdstip: van 19.30 tot 20.30 uur

Meedoen kan met aanmelden via sbbrunekreef@almere.nl onder vermelding van informatiebijeenkomst Boomgaardweg. Geef aan of zij het e-mailadres mogen gebruiken voor deelname aan deze avond en om u verder op de hoogte te kunnen houden. U ontvangt op 30 november een link naar de bijeenkomst in uw mail.

Geschreven door