Goed herstel Forza Almere tegen OSO. Drie goals van Sylvan Speelman!

Forza Almere heeft weer eens het zoet der overwinning kunnen proeven op bezoek bij het Loosdrechtse OSO. De formatie van Wim Vinck zegevierde verdiend met 1-4 en bezet nu een middenmoot plaats  in de zaterdag 4e klasse F.

Na drie nederlagen op rij moesten de punten bij hekkensluiter OSO wegehaald worden. Op een zanderig veld werd er direct vanaf de aftrap hoge druk gezet door Forza Almere en kwamen er direct ook kleine kansjes. In de 8ste minuut werd er vanuit een snelle aanval over rechts de 0-1 ingetikt door Sylvan Speelman. De verdediging van OSO kregen geen vat op de rechtsbuiten van Forza en in de 21ste minuut scoorde hij ook de (0-2).

Hobbelig veld . Later kwam OSO af en toe ook aan voetballen toe maar echte kansen deden zich echter niet voor. Forza had moeite met het hobbelige en zanderige veld. Toch zou de thuisclub de aansluitingstreffer scoren. Een vrije trap van links van  werd fraai ingekopt door de spits van OSO en hierdoor kreeg OSO weer enige hoop. (1-2). Deze stand bleef tot de rust staan.

Beloond

Na de rust was Waterwijk vastbesloten om snel verder afstand te nemen.  In de 55e minuut minuut werd dat dan ook beloond met wederom een doelpunt van Speelman (1-3). De goed in zijn vel zittende rechtsbuiten leek even later weer succesvol toe hij onderuit werd gehaald binnen het zestienmetergebied.  Speelman nam de elfmetertrap zelf maar deze miste hij. Na een onnodig opstootje werd het een rommelige wedstrijd, met nog diverse kansen voor Forza, en er was een solo voor nodig van de laatste man van Forza  Gabriel Candido da Silva die met een fraaie actie door het midden en een fraaie boogbal toch nog de 1-4 scoorde en was de wedstrijd definitief gespeeld en gingen de punten mee naar Almere.

Komende zaterdag speelt Forza op eigen veld tegen FC Aalsmeer voor de beker.

Geschreven door