Reloproep dinsdag in kiem gesmoord

Een 16-jarige Almeerder heeft afgelopen dinsdag op social media een oproep gedaan om te gaan rellen in het centrum van de stad.

Dat maakte burgemeester Weerwind donderdagavond bekend tijdens de Politieke Markt. Dankzij goed samenspel en inlichtingenwerk van de politie werd de jongen opgespoord. Hij en zijn ouders kregen thuis te horen welke straf staat op een dergelijke oproep, vertelde Weerwind.

“Mensen uit de anonimiteit halen, het benoemen en doorpakken”, zei de burgemeester over het incident. Dinsdag werden politiemensen, boa’s en wijkregisseurs ingezet om in het centrum te waarschuwen voor mogelijke ongeregeldheden. Horecabedrijven kregen het advies terrassen en plantenbakken binnen te halen. Ondanks het opsporen van de verdachte was de politie die avond voorbereid op calamiteiten. Die bleven uit.

De burgemeester vertelde over het incident bij de bespreking met de raad van de plannen om de criminele ondermijning in Almere te bestrijden.

Geschreven door