Waterwijk zet zegereeks voort.

In de zaterdag tweede klasse A heeft Waterwijk weer een overwinning kunnen boeken. Tegen het sterke Arsenal won de ploeg van trainer Ben Vis met 0-2.

Arsenal nam in de beginfase het initiatief en kreeg ook kansen maar ging hier slordig mee om. Waterwijk had moeite om in haar spel te komen en had veel balverlies in deze fase. Later kreeg Waterwijk wat meer balbezit en kwam ook zo af en toe voor het vijandelijke doel maar zowel Inge en Paeper konden de mogelijkheden niet in goals omzetten en mocht Arsenal blij zijn dat men niet op achterstand kwam. Ook kreeg de thuisclub nog een grote kans maar de paal bracht voor Waterwijk redding. Ook was Waterwijker Gerry Bouwmeester voor de rust nog dicht bij een treffer maar uit twee mogelijkheden werd niet gescoord.

Rode kaart. Na de rust twee ploegen die aardig aan elkaar gewaagd waren. Later moest Arsenal met tien man verder en kreeg Zuurveld een rode kaart vanwege een slaande beweging. WAterwijk profiteerde hiervan en wist via Inge tot scoren te komen (0-1). Nog meer pech voor Arsenal toen Rasche zijn tweede gele kaart kreeg en ook kon vertrekken. Waterwijk gooide er nog een schepje bovenop en wist uiteindelijk ook de 0-2 te scoren, Uit een voorzet van Jordy Kreeberg wist Lindo Pourchez te scoren.

Waterwijk zat op rozen en gaf de voorsprong niet meer uit handen en bleef door deze winst goed meedoen voor de eerste periode. Komende wedstrijd ontvangt Waterwijk FC Zaandam dat de rode lantaarn over nam van FC Almere.

Geschreven door